top of page

Herkenbare vraag? PITTG is het antwoord!

Denk jij nog dat alle ondernemers altijd alle antwoorden hebben op vragen over hoe je een succesvol bedrijf kunt leiden? Alle ondernemers, behalve jij? Dan helpen we je graag uit die droom. Vragen zijn er altijd. Ons advies: Durf ze te stellen! Weet je wat, we beginnen alvast. Hierbij vijf veelvoorkomende ondernemersvragen én ons antwoord.

1. Ik heb klanten en werk zat, dus waarom heb ik dan zo weinig winst?

Je werkt keihard, hebt altijd een volle agenda en tevreden klanten, maar tóch behaal je geen of te weinig winst. Hierin sta je echt niet alleen. En is het is ook helemaal niet zo gek. Jouw winst is van zoveel zaken afhankelijk. Bijvoorbeeld btw, inkomstenbelasting, personeelskosten, huisvestingskosten, vervoerskosten, aftrekposten… Heb je bij het bepalen van jouw tarieven en marges wel overal aan gedacht? PITTG helpt je alle aspecten in beeld te brengen. Wij zorgen dat je goed doordachte en realistische tarieven en marges kunt hanteren voor een mooie winst.

2. Er komt geld binnen, maar wat hou ik nou eigenlijk netto over?

Vind je dat ook zo irritant? Dat je wel geld ziet binnenkomen, maar dat je geen idee hebt hoeveel je daarvan straks weer moet afstaan aan crediteuren, verzekeraars, de bank… en ga zo maar door? Er zijn maar weinig ondernemers die hier écht goed inzicht in hebben. Wil jij dat wel? Dan hebben we goed nieuws: PITTG richt jouw boekhouding zo in, dat je continu inzicht hebt in jouw wérkelijke winst. Zelfs op klant- en factuurniveau weet jij straks precies wat je netto verdient.


3. Boekhouding, wat een drama! Kan dat niet makkelijker?

Laten we eerlijk zijn: boekhouden is niemands hobby behalve die van boekhouders. Bij PITTG houden we ook niet van het inkloppen van facturen en bijhouden van betalingen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de meest geavanceerde online tools om het boekhouden zo snel en makkelijk mogelijk te maken. En die hebben we gevonden! Je moest eens weten wat er allemaal al automatisch kan, waar je nu nog onnodig veel tijd in steekt. En welke inzichten er kant en klaar uit systemen komen rollen, waardoor ondernemen veel leuker en makkelijker wordt. Wij weten het! Wil jij het ook weten?

4. Verdien ik genoeg om mijn doel te bereiken?

Eerder stoppen met werken, het maken van een wereldreis, het investeren in jouw bedrijf, wat jouw doel ook is, er is geld nodig om dit te bereiken. Maar hoeveel geld is genoeg? En hoe werk je structureel naar dit bedrag toe? Dat uitrekenen is echt niet makkelijk. Tenminste, niet als je dat helemaal zelf moet uitvogelen. PITTG heeft echter een superslimme en overzichtelijke manier gevonden om dit te doen: Profit First. Voor ieder doel wat je hebt, rekenen we uit wat je nodig hebt en hoeveel je dus maandelijks of jaarlijks hiervoor moet reserveren. Dat reserveren gebeurt in aparte potjes. Zo heb je altijd inzicht in de voortgang en weet je nu al of je op koers ligt om jouw toekomstige doel te bereiken.


5. Hoe overwin ik mijn jaarlijkse belastingaangifte-zenuwen?

Na een jaar hard werken is daar het moment: de belastingaangifte. Je ziet er flink tegenop, want het is iedere keer weer een moment waarop je verrast wordt. Het kan alle kanten op: misschien moet je wel een enorm bedrag betalen aan de Belastingdienst. Maar misschien ook helemaal niet en krijg je wel geld terug. Het probleem is: je hebt geen idee en daar word je zenuwachtig van. Herkenbaar? Zonde! Die zenuwen zijn helemaal nergens voor nodig. PITTG zorgt dat je het hele jaar door inzichtelijk hebt hoeveel belastingen je moet afdragen. Wel zo’n gerust gevoel.

Zijn deze vragen herkenbaar en wil je met de oplossingen aan de slag? Of heb je andere vragen en ben je benieuwd of PITTG daar ook het antwoord op weet? Neem dan eens contact met ons op. We helpen je graag verder.


Je kunt PITTG bereiken via 0113 288 560 / 06 8235 3140 / info@pittg.nl

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page