top of page

Ondernemen is zoveel meer dan winst maken

Ondernemen doe je niet om van acht tot vijf bezig te zijn, toch? Doe je het om zoveel mogelijk winst te behalen? Nou, oké, dat is wel mooi meegenomen, maar ondernemen gaat om veel meer dan dat. Ondernemen doe je omdat je er plezier in wilt hebben en omdat je doelen wilt behalen, zowel zakelijk als privé. Daar helpt PITTG je bij.


Waar onderneem jij voor?

Gewoonweg iedere dag met plezier aan het werk zijn. Een mooie vakantie beleven. Een nieuwe medewerker in dienst nemen. Eerder stoppen met werken. Een bedrijfsauto vervangen. Welke doelen je ook hebt, er is geld nodig om ze te kunnen realiseren. Geld dat je met jouw onderneming hoopt te verdienen. En wat is het mooi als dat lukt! “We helpen ondernemers echt verder, en niet alleen in de boekhoudkundige kant. We dragen echt ons steentje bij aan vernieuwing en een succesvol bedrijf.”


Maar, lukt het ook?

Ai, best een lastige vraag, ‘Lukt het ook?’, zo merken we in de praktijk. PITTG-accountant en bedrijfsadviseur Aubert Geus hierover: “Veel ondernemers weten niet echt hoe ze ervoor staan. Gaat het goed of niet? Pas bij het zien van hun jaarcijfers, een jaar later, weten ze het. En dan is het te laat om bij te sturen en blijkt het soms dus niet mogelijk om doelen te behalen. Daarmee samenhangend zie ik dat sommige van deze ondernemers weinig plezier meer hebben in ondernemen. Zeker nu met de crisis. De onzekerheid slurpt energie.”


Dat kan beter!

Aubert, al jarenlang accountant bij Simonse & Geus, weet uit ervaring waarom de ene ondernemer wel plezier heeft en doelen behaalt en de andere niet. “Het antwoord is te vinden in heldere doelen en plannen. Weten wat je wilt en hier gestructureerd naartoe werken. Sommige ondernemers kunnen dat prima zelf. Maar als je wel wat hulp kunt gebruiken, is PITTG de uitkomst. Samen gaan we aan de slag.”


Altijd inzicht

Doelen stellen en plannen maken is één ding, ze nastreven het volgende. Ook daar staat PITTG je in bij. “We geven je inzicht in je kosten en inkomsten. Laten je zien wat rendabel is en met welke prijzen, uurtarieven en/of bedrijfskeuzes je jouw doelen gaat behalen. Dankzij onze innovatieve systemen zie je het hele jaar door of je nog op koers ligt en of je bij moet sturen.”


Zoveel voorbeelden

Aubert heeft voorbeelden te over van ondernemers die dankzij dit inzicht hun doelen behaalden. “Een onderneemster wilde met haar kinderen op vakantie naar Amerika. Hier was een bepaalde omzet en winst voor nodig. Op een gegeven moment zag ze dat ze iets achter begon te lopen op schema. Daar stuurde ze op bij. Dankzij deze actie behaalde ze haar doel en beleefde ze een fantastische reis. En zo was er ook een ondernemer die al heel lang een andere woning wilde kopen, maar dat steeds niet kon. We hebben zijn boekhouding inzichtelijk gemaakt, laten zien welke marges hij had en getoond hoe hij binnen drie jaar zijn doel kon verwezenlijken. Pasgeleden was het zover. Hij belde me super blij op: ‘Ik heb de woning gekocht!’ Ja, daar doe je het voor. Dat is zoveel mooier dan simpelweg boekhouding en winstcijfers.”


Meer ondernemersplezier

Aubert wordt er als PITTG-accountant en bedrijfsadviseur blij van, maar ziet dat het ook veel met de ondernemers doet. “Doordat je continu grip op de zaak hebt en weet dat je jouw doelen gaat behalen, geeft dat rust en veel meer plezier in ondernemen. En dankzij het innovatieve boekhoudplatform waar PITTG mee werkt, kost dat extra inzicht helemaal geen moeite. Het helpt je juist het maximale uit je bedrijf te halen, kansen te zien en te pakken. Je ziet ondernemers hierdoor succesvoller en gelukkiger worden. Voor mij is het fantastisch om daaraan te kunnen bijdragen.”


Meer weten? Je kunt PITTG bereiken via 0113 288 560 / 06 8235 3140 / info@pittg.nl


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page