top of page

Van verlies & stress naar succes & plezier

Boordevol ambitie. Dat zat Alex een paar jaar geleden. Hij runde zijn bedrijf al jaren en had veel medewerkers in dienst. Ondernemen was wat hij wou. Er was maar één ‘maar’: hij leed verlies. PITTG ging met hem aan de slag en nu bezit Alex nog steeds volop ambitie, maar kan hij daar ook ‘succes’ aan toevoegen.Rock bottom. Dat is ongeveer het niveau waarop Alex zich enkele jaren geleden bevond. Hij leed niet alleen verlies, maar was ook compleet het overzicht in zijn financiën kwijt. Zijn administratie was, oneerbiedig gezegd, een zootje en de post durfde hij nog nauwelijks open te maken. Beslaglegging stond om de hoek en stress beheerste zijn leven. Het werkte ook door in zijn privésfeer. Hij wilde dolgraag blijven ondernemen, maar zo ging het niet langer!


Stap 1

Met zijn ziel en een stapel schoenendozen vol facturen en bonnetjes onder zijn arm kwam hij bij ons binnen. Die schoenendozen gingen allereerst de deur uit en maakten plaats voor een overzichtelijke digitale boekhouding. Overzicht, dat was stap 1.


Het kan wel

Vanuit onze ervaring met de branche waarin Alex zat, wisten we dat een bedrijf als dat van hem prima winst kan maken. Genoeg anderen lukte het immers wel. Dus gingen we samen met Alex allereerst aan de slag met Profit First. We spitten zijn inkomsten en uitgaven door en vonden knelpunten in zijn bedrijfsvoering. Teveel geld ging naar zaken die niet bijdroegen aan het resultaat.


Keuzes

Lastige keuzes volgden, wijzigingen in bedrijfsprocessen en ook het ontslag van personeel. Maar Alex zette door. Dit was zijn uitweg en PITTG hielp hem door deze moeilijke tijd heen. Niet veel later begon Alex winst te maken. En zijn digitale boekhouding, waar hij eerst wat huiverig voor was, was nu zijn beste vriend die hem continu actueel inzicht geeft en helpt de juiste keuzes te maken.


Toekomst

Nu werd het tijd om verder te kijken dan vandaag. Samen hebben we een Toekomst- en Noodplan, onderdeel van het V!SIE-pakket waar Alex voor koos, opgesteld om stap voor stap toe te werken naar een financieel gezonde toekomst met ruimte voor investeringen en reserveringen voor een goede oude dag.


Succes en plezier!

Alex heeft nu rust en weer plezier in het ondernemen. Hij doet het, door de belangrijke lessen die hij leerde, zelfs beter dan zijn concullega’s. De gesprekken die we nu ieder kwartaal samen hebben, zijn niet te vergelijken met die van een aantal jaren terug. Waar Alex toen probeerde te overleven, is hij nu bezig met investeringen, groei en ook mooie privéplannen maken zoals het kopen van een huis. Alex zit weer boordevol PIT! Dit is waarom we bij PITTG doen wat we doen!

Struggle jij ook met verliezen of lage inkomsten? Of zit jouw struggle juist aan het andere kant van het spectrum: groei je harder dan je hebben kan? Welke uitdaging of ambitie je ook hebt: PITTG helpt je! Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je kunt PITTG bereiken via 0113 288 560 / 06 8235 3140 / info@pittg.nl

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page